Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΩΝ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Οι μη μουσουλμανικές κοινότητες στη Τουρκία διεκδικούν μια ζωή χωρίς διακρίσεις, χωρίς υποβάθμιση ή απαξίωση της συλλογικής ταυτότητας τους, επιζητούν  μια κοινωνία απαλλαγμένη από προκαταλήψεις κατά των μειονοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος  Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων σε συνεργασία με άλλους φορείς μη μουσουλμανικών κοινοτήτων υλοποίησε ένα πρόγραμμα που το ονόμασε YANYANA (Πλάϊ – Πλάϊ).
Τις προσεχείς μέρες οι συντελεστές του προγράμματος θα βρίσκονται στην Αθήνα, για να το παρουσιάσουν και στο Αθηναϊκό κοινό. Μιας και το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως στους νέους ανθρώπους της Τουρκίας, θέλουν και οι νέοι της Αθήνας να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τους συνομήλικους τους που ζουν στη Τουρκία και ανήκουν στην Ρωμαίικη, την Αρμένικη, την Εβραϊκή, την Συροϊκωβήτικη κοινότητα.
Η εκδήλωση, όπου θα προβληθεί η πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που γυρίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί την 14η Ιανουαρίου 2019, Δευτέρα, στις 18,30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Παλ. Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 κ’ Αρτέμιδος)

Δημοσιεύουμε απόσπασμα επιστολής που έστειλε ο Συντονιστής του προγράμματος κ. Λάκης Βίγκας, προς την εφημερίδα «Ανατολή» σχετικά με την εκδήλωση.




Η ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ
Σε όσους εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», για τα έτη 2019 – 2020, προσφέρουμε ΔΩΡΟ το βιβλίο μας «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Ανθολόγιο Καππαδοκικής Πατριδογνωσίας» (αξίας 15 ευρώ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli-@otenet.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli-@otenet.gr