Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟ «ΘΥΜΑ» ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ


Στο τελευταίο τεύχος της «Ανατολής», πρωτοσέλιδα δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο «Κίνδυνος συρρίκνωσης της Ζαππείου Σχολής».
Το άρθρο αυτό φαίνεται ότι είναι πολύ επίκαιρο, αφού αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, στην επικείμενη σύσκεψη που συγκάλεσε το Υπουργείο Παιδείας και πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου.

Η σύγκλιση της σύσκεψης, έγινε γνωστή στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι σύλλογοι αποφοίτων των ομογενειακών σχολών, την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών.
Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους διευθυντές των ομογενειακών σχολών, η πρόεδρος του Συνδέσμου Ζαππίδων κα Αιμιλία Θεμοπούλου, στο τέλος της ομιλίας της που είχε ως θέμα την αείμνηστη Αρίστη Κιμιατζή, είπε τα εξής:
«…Οι προαναγγελθείσες μεταρρυθμίσεις με την κατάργηση του Γυμνασίου και του Λυκείου (του Ζαππείου) αποσκοπούν στη συρρίκνωση της δραστηριότητας του Ζαππείου, σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό. Γεγονός που θα οδηγήσει σταδιακά στην παύση της λειτουργίας του και της απώλειας του κτιρίου. Το Ζάππειο αποτελεί το μόνο εκπαιδευτήριο που έχει επίσημη άδεια λειτουργίας για όλες τις βαθμίδες. Η πράξη αυτή θα είναι παραβίαση της παρακαταθήκης και διαθήκης του ευεργέτη μας Κωνσταντίνου Ζάππα. Τα σχολεία μας, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζουν αποτελούν τον τελευταίο φάρο, για να μείνει άσβεστη η φλόγα της παιδείας και του πολιτισμού της ομογένειας.
Γνωρίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας συγκαλούνται όλοι οι φορείς, οι ιδρυτές των σχολών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. Εκ μέρους της Εφορείας του Ζαππείου, του ιδρυτή του Ζαππείου και των συλλόγων μας, κάνω έκκληση στην Οι.Ομ.Κω. να μεριμνήσει για την διάσωση του Ζαππείου.
Ο Σύλλογος Ζαππίδων και όλοι οι σχολικοί μας σύλλογοι, με την ποικιλόμορφη δραστηριότητα τους, οφείλουμε να συμβάλλουμε στη συνέχιση και στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης και του πολιτισμού της ομογένειας της Πόλης.»
Να σημειωθεί ότι στο επίκαιρο άρθρο της «Ανατολής» επισημάναμε ότι η Οι.Ομ.Κω. εδώ και καιρό έχει δημοσιεύσει τις προτάσεις της, που περιλαμβάνουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων για την ομογενειακή εκπαίδευση στη Πόλη. Μόνο εάν εφαρμοστεί αυτό το πακέτο προτάσεων, έχει νόημα να συζητηθεί η πιθανή μεταβολή στη λειτουργία των σχολών. Το μέτρο που προωθεί η ιεραρχία του Υπουργείου Παιδείας, εάν δεν προβλέπει μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων, ενδέχεται να έχει βλαπτικές συνέπειες στην ομογενειακή εκπαίδευση των Ρωμηών Πολιτών.
Περισσότερα γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα, μπορείτε να διαβάσετε στο προσεχές τεύχος της «Ανατολής».

Γρηγόρης Κεσίσογλου


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΤΟ 2018 και ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ 2019
Στους αναγνώστες του ιστολογίου που θα εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», προσφέρετε η δυνατότητα να αρχίσουν την πληρωμή της συνδρομής τους, από το 2019… Εγγράφεστε το 2018 και πληρώνετε τον επόμενο χρόνο, για το 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.