Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ «ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ»



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο εργαστήρι του προγράμματος «Γεφυρώνοντας το Χάσμα του Παρελθόντος, Χτίζοντας Μαζί Ένα Κοινό Μέλλον», που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ).


Μεταξύ των στόχων του προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., είναι η ευαισθητοποίηση των νέων πανεπιστημιακής ηλικίας, για την πολιτισμική πολυφωνία της Τουρκίας, η καταπολέμιση της ρητορείας του μίσους, η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, η ανάπτυξη της ενδοκοινωνικής αλληλεγγύης, η ενίσχυση της συμμετοχής των Αρμενίων, των Ρωμηών, των Ασσυρίων, των Εβραίων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Τουρκίας.
Οι ομάδες – στόχος του προγράμματος είναι οι φοιτητές των πανεπιστημίων, ιδιαίτερα της τουρκικής επαρχίας, οι πανεπιστημιακοί, οι Αρμένιοι, οι Ρωμηοί, οι Ασσύριοι και οι Εβραίοι.
Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από 24 έως 27 Ιουλίου, στη Θεολογική Σχολή Χάλκης με τη συμμετοχή νέων ηλικίας 18 – 32, από τις προαναφερόμενες μη μουσουλμανικές κοινότητες.
Το πρόγραμμα του τετραήμερου εργαστηρίου περιλάμβανε μαθήματα και εξάσκηση σε θέματα του ενεργού πολίτη και της κοινωνίας των πολιτών, σε ζητήματα μεθοδολογίας εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης, της σύνταξης ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.α. Επίσης έδωσε την ευκαιρία σε νέους των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων να γνωριστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις για το κοινό τους παρελθόν, τα κοινά τους προβλήματα και για τους τρόπους οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος.
Ο εμπνευστής και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Λάκης Βίγκας με δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης ανέδειξε γιατί είναι σημαντικό αυτό το πρόγραμμα, «στο σημερινό πνιγηρό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον» της χώρας, όπως είπε.
Επίσης για το εργαστήρι μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης, οι νέοι που συμμετείχαν σε αυτό.
Να σημειωθεί ότι το κλείσιμο του προγράμματος έγινε παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρου, του προέδρου του ΣΥΡΚΙ κ. Αντώνη Παριζιάνου και του κ. Βίγκα, που απένειμε τα πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες νέους.
Περισσότερα για το εργαστήρι και τις σημαντικές δηλώσεις του κ. Βίγκα για τους νέους των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, στο προσεχές τεύχος της «Ανατολής».


…Ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή των 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2018.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr