Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Kadıköy Aya Triada Kilisesine Kundaklama Saldırısı



ISTANBULLU RUMLARIN EVRENSEL FEDERASYONU (İREF)
Duyuru
Kadıköy Aya Triada Kilisesine Kundaklama Saldırısı
(9 Haziran 2015)

İstanbul Kadıköy ilçesinde bulunan Rum Ortodoks Aya Triada Kilisesi, 9 Haziran 2015 tarihinde 20.45 sıralarında kilisenin avlusuna giren bazı saldırganlar tarafından benzin bombası kullanılarak kundaklanmaya çalışılmıştır.

Aynı kilise 2008 yıllında da benzer saldırıya uğramıştır. Saldırganlar olaylar sırasında Kudüs’teki Mescidi Aksa’nın intikamının alındığını sloganlarını atmıştır. Yangını gören cıvardaki esnaf ve sakinler yangını söndürmüş ve olayları yaratan gençleri olay yerine gelen güvenlik güçlerine teslim etmiştir.
Son yıllarda tekrarlanan bu gibi saldırıların sebebi, Türkiye'de bazı çevreler tarafından körüklenen dini ve milliyetçi fanatizmin olduğu ve bu gerçeğin herkes tarafından kabul görülmesidir. Bu saldırının failleri hakkında öngörülen hukuki işlemlerin yapılması gerekliliğinin ötesinde, İREF tarafından yetkili makamlara defalarca önerilen milliyetçi ve ırkçı şiddet olaylarına karşı acil hukuki ve idari önlemlerin alınması ve bunlardan en önemlisinin ders kitaplarında Gayri Müslim toplumlara karşı, hiç bir maddi temeli olmayan ve tarihsel gerçeklik taşımayan, olumsuz atıfların acilen çıkarılmasıdır. Güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri almasının gerekliliğini bir kere daha önemle tekrarlıyoruz.
İrtibat: Kapodistriou 17, Filothei-Atina 15237-Yunanistan
Email: nnap@otenet.gr