Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Επειδή συνήθως η παραπληροφόρηση (για να μην το διατυπώσουμε διαφορετικά) διαδίδεται πολύ περισσότερο και πιο γρήγορα από την αλήθεια, θεωρήσαμε σωστό να αναδημοσιεύσουμε την επιστολή του Συλλόγου Ιμβρίων προς την εφημερίδα "Καθημερινή".με σκοπό να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή του κ. Σταθά, που θα διαβάσετε στην επιστολή θα πρέπει να προβάλλονται και να προστατεύονται.
"Α"

Προς:
Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Υπόψη: Διευθυντή Σύνταξης 
Κοιν.: κ. Διονύση Γουσέτη

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 28/2015

Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διαβάσαμε στην κατά τα άλλα έγκριτη «Καθημερινή», η οποία έχει στηρίξει πολλές φορές την υπόθεση της Ίμβρου, άρθρο του συνεργάτη σας κ. Διονύση Γουσέτη όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, παλαιός εργατοπατέρας του ΠΑΣΟΚ, ψηφοθηρεί πάνω στην πατριωτική ευαισθησία: διαδίδει ότι δίνει μέρος του μισθού του για το ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο!».
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας πληροφορήσουμε ότι ο κ. Σταθάς πράγματι δίνει από το έτος 2013 – όμως πολύ διακριτικά και χωρίς καμία τυμπανοκρουσία - μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου.
Είχε ζητήσει μάλιστα από το Σύλλογό μας η χειρονομία του αυτή να μη δημοσιοποιηθεί – γεγονός που είχαμε σεβαστεί μέχρι τώρα.
Διαβάζοντας το δημοσίευμά σας, ωστόσο, και αφού λάβαμε την άδειά του, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η δημοσιοποίηση του θέματος, καθόσον, προφανώς, η σεμνότητα έχει πάψει πλέον να αποτελεί αρετή για τα πολιτικά πράγματα αυτού του τόπου και εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την πρωτοβουλία του κ. Γιάννη Σταθά, τον οποίο ευχαριστούμε και δημόσια με την παρούσα.
Μακάρι την ευαισθησία του αυτή να την ακολουθούσαν και άλλοι συνάδελφοί του...
Με τιμή,
Για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΙΩΝ