Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΤΑΟΥΛΩΝ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΕΡΑΝΟΥ


Αγαπητοί συμμαθητές /τριες,
Στις αρχές Απριλίου όλοι διαβάζαμε την ακόλουθη ανάρτηση από την σελίδα της σχολής μας:
«Η πορεία που ξεκινήσαμε όλοι μαζί, μέχρι στιγμής έχει να επιδείξει δύο εκδηλώσεις με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, πράγμα πρωτόγνωρο για την Κων/πολίτικη κοινότητα της Αθήνας. 

Όλη αυτή την ενέργεια που «ξύπνησε», πρέπει να την διοχετεύσουμε όχι μόνο σε γλέντια και χαρές αλλά και σε άλλες δράσεις.
Πλησιάζουν οι Άγιες Μέρες και καθήκον μας είναι να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στα άτομα που δυστυχώς η πορεία της ζωής, αλλά και οι οικονομικές συνθήκες της περιόδου που ζούμε, τους έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση…»
Από την παραπάνω ανάρτηση πέρασε ένα μήνας που ουσιαστικά μας καλούσε να συνδράμουμε με υλικά αγαθά σε μια μερίδα συμπολιτών μας.
Η ανταπόκρισή σας στην έκκληση αυτή ήταν συγκινητική αλλά και για μια ακόμα φορά έδειξε την ΤΑΤΑΥΛΙΑΝΗ ΨΥΧΗ και όπως σημείωσε σε σχόλιό του ο πρόεδρος της κοινότητας μας κ. Δ. Ζώτος «Είστε άξιοι επαίνου... Όπως το εννοεί και το εκφράζει στο έργο του και ο Μελισσηνός Χριστοδούλου, Αρχ. Προϊστάμενος της Κοινότητός μας πριν από έναν αιώνα... Βασικό χαρακτηριστικό των Ταταυλιανών που τους ανέδειξε εδώ και αιώνες είναι η φιλανθρωπία και η φιλευσπλαχνία...»
Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις 137 οικογ. συμπολιτών μας που προσέφεραν σε αυτό τον έρανο αγάπης αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινότητα μας στον πρόεδρο Δ. Ζώτο αλλά και σε όλο το Δ.Σ που συνέδραμε υλικά και ηθικά σε αυτή την προσπάθεια της επιτροπής μας.
Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να συνδράμει στον ανώτερο φορέα μας που είναι η Οικουμενική Ομοσπονδία Κων/πολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) αλλά και στον Σύλλογο Κων/πολιτών, οι οποίοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. (Σαν Επιτροπή εκφράζουμε την άποψη, κάποια μέρα να δούμε ενοποιημένους καταλόγους).
Επίσης λόγω των νωπών προϊόντων που λάβαμε, η βοήθεια έπρεπε να διοχετευτεί αυθημερόν, πράγμα που δεν μας κάλυπταν οι δυο παραπάνω φορείς. Έτσι αποφασίστηκε τα νωπά προϊόντα να δοθούν σε ιδρύματα που η κατανάλωση θα ήταν άμεση αλλά και θα υπήρχαν και χώροι αποθήκευσης (ψυγεία).
Επιλέχθηκαν λοιπόν το Γηροκομείο Κων/πολιτών στην Ανάβυσσο αλλά και το Κοσμέτειο Ίδρυμα στο Ηράκλειο.
Παρακάτω ο κατάλογος με τα προϊόντα που λάβαμε με τις συνολικές ποσότητες:
80 κιλά αρνίσιο κρέας
90 τεμάχια τσουρέκια
120 λίτρα Αραβοσιτέλαιο
80 λίτρα Ελαιόλαδο
18 κουτιά Πουρές σε σκόνη
15 κιλά καφές
110 κουτιά γάλα εβαπορέ
165 κιλά ζάχαρη
105 κιλά αλεύρι
120 κιλά ζυμαρικά ( μακαρόνια – κριθαράκι )
75 κιλά ρύζι
85 κιλά όσπρια ( φακές – ρεβίθια – φασόλια )
10 κουτιά Χυμοί
5 κουτιά ελιές
80 κουτιά κονσέρβες ( σαρδέλες – τόνοι – ντολμαδάκια – Luncheon meat )
10 κουτιά (100 φακ/τεμ.) μαύρο Τσάι Κεϋλάνης
45 κουτιά χυμός Ντομάτας (pumaro)
2 κιλά αλάτι
2 Σαμπουάν
3 Σαπούνια
300 τεμ ατομικά σαμπουάν αφρόλουτρα και σαπούνια
Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τους συμπολίτες μας και την κοινότητα μας, που συνέδραμαν σε αυτόν τον έρανο και εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε στην ορθή διαχείριση των προϊόντων που προσφέραμε από τους παραπάνω φορείς.

Υ.Γ: ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ… ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.