Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

«ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΑ


Στο ιστότοπο anatoliblog περιληπτικά και στην εφημερίδα «Ανατολή» πιο διεξοδικά, αναφερθήκαμε στο ενδεχόμενο να μετατραπεί σε ξενοδοχείο, το ιστορικό κτίριο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Πέρα.
Όπως είχαμε γράψει η Πρόεδρος της Αδελφότητας και η Ταμίας, η οποία τυγχάνει να είναι αδελφή της Προέδρου, «συζητούσαν» με συγγενικό τους πρόσωπο, μηχανικό, αλλά και τους συνεργάτες του, να τους παραχωρήσουν το ιστορικό κτίριο της Αδελφότητας, προκειμένου να το μετασχηματίσουν σε ξενοδοχείο.
Απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης και τις ιστοσελίδες που έχουν στο επίκεντρο τους τα Κωνσταντινουπολίτικα, στο θέμα αναφέρθηκε μόνο η «Ανατολή» και το anatoliblog, ενώ στην Πόλη ακόμη και οι ομογενείς μας το πληροφορήθηκαν από αυτά τα μέσα.
Μετά από τα δημοσιεύματα μας, υπήρξαν παρεμβάσεις προς το προεδρείο της Αδελφότητας, από θεσμικούς παράγοντες, για να μην προχωρήσει στην πραγματοποίηση του σχεδίου του.
Μεταξύ αυτών σημαντική ήταν η παρέμβαση του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμέϊκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, η οποία μαζί με τις αντιδράσεις πολλών ομογενών, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να «παγώσει» το θέμα.
Προς το παρόν το θέμα της εκχώρησης του ιστορικού κτιρίου φαίνεται να έχει σταματήσει. Εφόσον υπάρξουν εξελίξεις στις κινήσεις του προεδρείου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Πέρα, θα επανέλθουμε με νεότερες δημοσιεύσεις.


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα «Ανατολή» με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
Ζητείστε να σας στείλουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα τεύχος της «Ανατολής».
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
Ζητείστε να σας στείλουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα τεύχος της «Ανατολής».
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή:
(0030) 210.95.14.225

ΣΗΜ.: Όσοι εγγραφούν τώρα συνδρομητές, θα λάβουν ΔΩΡΕΑΝ την «Ανατολή» μέχρι τέλος του 2012. Η ετήσια συνδρομή είναι 20 Ευρώ για την Ελλάδα και 35 Ευρώ για τις άλλες χώρες.